Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona


Mеђународни рукометни TV турнир шампиона


International Handball TV Tournament of Champions

46. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj 2014

Borac
Bosna i Hercegovina

Metaloplastika
Srbija

Azoty Pulawy
Poljska

Beşiktaş
Turska

Tatran Prešov
Slovačka

Iran
National Team

Esperance
Tunis
Derventa
Bosna i
Hercegovina

09.05.2015.

Saopštenje za javnostNa inicijativu predstavnika Rukometnog kluba „Sloga“ Doboj, danas 09.06.2015.godine, održan je sastanak sa predstavnicima Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona Doboj, na kojem je razgovarano o problemima u saradnji Turnira i rukometnog kluba, a takođe i o učešću Sloge na ovogodišnjem 47. Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona Doboj 2015.
Predsjednik Izvršnog odbora Turnira, Enes Suljkanović, zahvalio se delegaciji Sloge na potvrdi učešća na ovogodišnjem turniru i upoznao ih je sa činjenicom da je organizacija Turnira ide po predviđenom planu i programu. Kao predsjednik RK Sloga Doboj, Jovo Jović je izrazio zadovoljstvo što su se predstavnici Turnira odazvali njihovom pozivu i uzeli ulogu domaćina za organizaciju radnog sastanka:
„Mi mislimo, i kao osnivač Turnira, da u posljednje vrijeme organizacija istog nije u visini očekivanog i predložili smo dogovor oko učešća predstavnika Sloge u organizaciji Turnira kao i o ukupnoj međusobnoj saradnji. Smatramo da predstavnici Sloge trebaju da budu uključeni u aktivnosti Turnira. Isto tako rukometni klub je uvijek imao obezbijeđenu opremu i besplatne pripreme od strane turnira, te očekujemo da tako bude i u narednom periodu. Ovom prilikom potvrđujem učešće RK Sloga Doboj“, istakao je Jović.
„Uzimajući u obzir raspoložive resurse , a napominjući mali priliv sredstava sa državnog i entitetskog nivoa i smanjenje granta od strane gradske uprave Doboj, mogu reći da ipak uspješno idemo kroz organizaciju turnira „Doboj 2015“. Svaka pomoć u organizaciji, promociji, pronalaženju sponzora je dobrodošla, ali predstavnicima Sloge upućujem drugarski i ljudski poziv da se više okrenu organizaciji našeg najtrofejnijeg dobojskog sportskog kolektiva. Isto tako javnost mora biti upoznata da je Turnir 1965.godine osnovao Savez za fizičku kulturu (SOFK-a) opštine Doboj, a ne rukometni klub, kako se to želi predstaviti“ istakao je Enes Suljkanović.
Reagujući na želju predstavnika Sloge da i oni učestvuju u organizaciji Turnira, generalni sekretar turnira Alen Petković ispred organizacionog odbora MRTV Šampiona je prisutne i javnost upoznao sa činjenicom da Sloga, kroz članove Skupštine i Izvršnog odbora Turnira, tj u skladu sa Statutom Turnira, a kao jedan od osnivača, već ima svoje predstavnike na Turniru.
„Veoma je bitno istaći i to da je Turnir u posljednjih 6 godina izdvojio oko 200.000 KM sredstava kao pomoć za RK Sloga, a na ime za prevazilaženje finansijskih problema, isplata zarada i drugih obaveza. Pored finansijskih sredstava, Turnir je za igrače Sloge obezbjeđivao opremu ali i besplatne pripreme u Tunisu, Portugalu, Makedoniji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Srbiji, Grčkoj... Na veliki dio tih besplatnih priprema rukometaši Sloge nisu otišli, ali to nije bilo do Turnira, jer je turnir obezbijedio sve što je obećao. Međutim, okolnosti pod kojim se Turnir organizuje su drugačiji u odnosu na prijeratni period i vrijeme je da se prestane praviti paralela šta je bilo nekada i sada. A ipak, pored svih problema, uspijevamo zadovoljiti potrebe Rukometnog kluba ,,Sloga,, Doboj.“, rekao je Petković i poručio: „Sloga i Turnir čine simbiozu koja traje decenijama i ponosni smo što će Sloga i ove godine biti dio turnirske priče“.

Press služba Turnira

25.08.2014.

Saopštenje za javnost

Na završnoj press konferenciji 46.Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona „Doboj 2014“, koja je održana 25. avgusta 2014. u turnirskim prostorijama, sa početkom u 9.30 časova, predsjednik IO Turnira, Enes Suljkanović, prisutnim novinarima je saopštio više činjenica vezanih za održani rukometni spektakl: „Sretni smo što smo uopšte održali Turnir, nakon poplave koja nas je zadesila u maju. Nadljudskim naporima, uz najveću pomoć koju smo imali od strane Grada Doboja, na čelu sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem, uspjeli smo da održimo kontinuitet Turnira, okupimo kvalitetne rukometne ekipe iz sedam zemalja i na taj način zadržimo EHF i IHF licencu. Zahvalnost dugujemo mnogim sponzorima i donatorima, ali bih istakao Vladu Kraljevina Norveške koja je posredstvom UNDP-a donirala sredstva za adaptaciju Stadiona sportskih igara, te Vladu Republike Srpske čija finansijska sredstva očekujem u narednim danima, kao i Ministarstvu bezbjednosti i Ministarstvu vansjkih poslova Bosne i Hercegovine.
Željeli smo da ovogodišnji turnir bude maksimalno apolitizovan, a sama činjenica da je predstavnik UNDP-a Jurij Afanasijev otvorio ovogodišnju smotru, govori tome u prilog. Vremenske prilike nam nisu išle u prilog ni završnog dana Turnira, pa je tako utakmica za treće mjesto otkazana, a trećeplasirane su dvije ekipe, Esperanca i Reprezentacija Irana, koje će i novčanu nagradu, kao i plasman, podijeliti. Ekipi Tatran Prešov iskrene čestitke za odbranjenu titulu, a klubu Azoti iz Poljske, koji vodi selektor BiH reprezentacije Dragan Marković, velika zahvalnost za učešće i poklon u vidu rukometnih lopti, koje su namjenjene za mlade selekcije RK Sloga.
Svim ekipama koje su se odazvale našem pozivu, veliko hvala kako na učešću, tako i na lijepim riječima koje su nam uputili na račun organizacije ovogodišnjeg Turnira.
Nažalost, ekipa RK Sloga, nije učestvovala na ovogodišnjem Turniru, ali bih želio istaći, da na pitanje „zašto“, odgovor morate potražiti kod Uprave ovog dobojskog kluba, naročito posle toga što smo dobili dokument u kojem se navodi da su isti, sporazum sa RK Derventom napravili mnogo prije nego što su nas obavjestili, tačnije 22.07.2014.godine, a dokument o otkazivanju učešća je nama uručen 5.08.2014.godine“, istakao je Suljkanović i dodao: „Ove godine Turnir košta za oko 150.000 KM manje nego prethodni, tačnije oko 200.000 KM, i velike su pretpostavke da će finansijska konstrukcija do kraja ove godine, biti kompletno zatvorena. Kao što smo i najavili, Turnir je bio humanitarnog karaktera, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica, biće donirana sportskim klubovima sa područja Grada Doboja, čija je infrastruktura oštećena u majskim poplavama.
Pozivam sve ljude dobre volje, donatore, predstavnike svih nivoa vlasti, da zajedničkim snagama, već od danas počnemo sa pripremama turnira „Doboj 2015“, kako bi ga učinili što kvalitetnijim jer dobojski turnir slavi 50, a Grad Doboj 600 godina postojanja“, poručio je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona.

Komisija za propagandu i informisanje

23.08.2014.

Saopštenje za javnost

"Usljed vremenskih nepogoda, a u dogovoru sa takmičarskom komisijom i predstavnicima ekipa, Izvršni odbor Međunarodnog rukometnog TV Tunrira Doboj 2014, donio je odluku da utakmica za treće mjesto ne bude odigrana i da obje ekipe tj. Esperence Tunis i Reprezentacija Irana, zauzmu treće mjesto i podijele novčanu nagradu u visini od 5000 evra. U dogovoru i koordinaciji sa gradskim vlastima, kao generalnim pokroviteljom, čine se nadljudski napori da se finalna utakmica održi u predviđenom terminu", riječi su Enesa Suljkanovića, predsjednika Izvršnog odbora Turnira.

Komisija za propagandu i informisanje

46. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj 2014

 

Grupa A

 

Grupa B

Tatran Prešov

Borac

Metaloplastika

Iran

Esperance

Azoty

Derventa

Beşiktaş

UTORAK 19.8.2014.
SRIJEDA 20.8.2014.
ČETVRTAK 21.8.2014.
PETAK 22.8.2014.
SUBOTA 23.8.2014.
                   
17,30

Derventa - Esperance
26:33 (14:17)
17,30

Azoty - Borac
28:28 (14:18)
17,30

Esperance - Metaloplastika
30:20 (15:8)
17,30

Beşiktaş - Azoty
26:31 (11:17)
10,00


Utakmica za 7. mjesto
Derventa - Borac
26:27 (13:17)
19,15
Iran - Azoty 28:39(15:18) 19,15

Beşiktaş - Iran
24:27(11:13)
19,15

Derventa - Tatran
18:44 (7:23)
19,15

Iran - Borac
37:33 (14:20)
12,00

Utakmica za 5. mjesto
Metaloplastika -
Beşiktaş 27:26 (12:14)
21,00

Tatran - Metaloplastika
30:20 (14:9)
21,00

Metaloplastika -
Derventa 31:21(16:13)
21,00

Borac - Beşiktaş
25:28 (13:15)
21,00

Tatran - Esperance
29:26 (15:12)
18,00

Utakmica za 3. mjesto
Esperance - Iran
                19,30 Utakmica mini rukometa
                20,30

Finalna utakmica
Tatran - Azoty
                22,15 Ceremonijal zatvaranja
21.07.2014.

Nakon održane sjednice Izvršnog odbora Međunarodnog Rukometnog TV Turnira Šampiona „Doboj 2014“, upriličena je konferencija za medije na kojoj je predsjednik IO Turnira Enes Suljkanović, javnost upoznao sa organizacijom ovogodišnje rukometne smotre, koja će se održati u periodu od 19. do 23. avgusta na Stadionu sportskih igara u Doboju. „Najvažnija činjenica je ta da će se, i pored katastrofe koja je zadesila Doboj, Turnir održati i to ništa manje spektakularan nego prethodnih četrdeset i pet".

Učešće je potvrdilo svih osam ekipa i to:

- Tatran Prešov - Slovačka, pobjednik 45. MRTV Turnira Šampiona „Doboj 2013“,
- Metaloplastika Šabac –Srbija,
- Reprezentacija Irana,
- Esperanca – Tunis,
- Azoty Pulawy – Poljska,
- Borac Banja Luka - BiH,
- Bešiktaš Instambul - Turska,

- Sloga Doboj - BiH.

Nažalost, opet imamo problema sa smještajnim kapacitetima, tako da će samo jedna ekipa biti smještena u Doboju, dok će ostale biti locirane u dijelu Federacije BiH i u Banji Vrućici. Ipak, sa zadovoljstvom moram istaći, da će Stadion sportskih igara u Doboju, na kojem se i održava Turnir, biti doveden u bolje stanje nego što je bio prethodnih godina i to zahvaljujući donaciji UNDP-a“, istakao je Suljkanović i dodao: „ Planirali smo da zbog teže finansijske situacije , umanjimo određene troškove , negdje i do 50 %. Uz povrat neopravdano obračunatog PDV i maksimalnu štednju koja neće uticati na kvalitet Turnira, finansijska konstrukcija biće na vrijeme „zatvorena“.
Kao i prethodne dvije godine, Turniru će prethoditi održavanje „Parada sporta“ , koja će se održati 18. avgusta , u večernjim časovima“. Na održanoj sjednici IO Turnira, donesena je odluka da se cijena dnevne ulaznice za ovogodišnji Turnir smanji i da ona iznosi 2 KM, umjesto dosadašnjih 5 KM, a sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran u humanitarne svrhe.

Komisija za propagandu i informisanje

13.03.2014.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Na sjednici Izvršnog odbora 46. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona „Doboj 2014“ odlučeno je da se ovogodišnji Turnir održi u periodu od 19.-23. avgusta, dok je za oficijelnu boju odabrana bijela. Kao i prethodne dvije godine, svojevrstan uvod u turnirska dešavanja, obilježiće „Parada sporta“ koja će biti održana 18.8.2014.godine. Predsjednik IO Turnira Enes Suljkanović je istakao da se očekuje da ovogodišnji rukometni spektakl bude još bolji i uspješniji, što i jeste jedan od osnovnih ciljeva rukovodstva, da je svaki naredni turnir bolje organizovan od prethodnog: „U samom rukovodstvu Turnira došlo je do određenih izmjena, pa je tako za Generalnog sekretara imenovan Siniša Ubiparipović. I ove godine smo uputili dopise predstavnicima vrhunskih ekipa iz čitavog rukometnog svijeta i očekujemo, najkasnije do maja ove godine, spisak svih ekipa učesnica 46. Turnira „Doboj 2014“, istakao je Suljkanović i ovom prilikom apelovao na sve nivoe vlasti da se aktivno uključe i pomognu oko održavanja najkvalitetnijeg rukometnog turnira na svijetu, jer dobojski turnir je najveći sportski brend Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Pozivi su upućeni i svim privrednicima iz čitave Bosne i Hercegovine ali i iz regiona da putem oglašavanja i reklamiranja u okviru turnirske marketinške ponude, iskoriste jedinstvenu priliku za predstavljanje aktivnosti svojih preduzeća i organizacija.

06.01.2014.
Prijateljima koji praznuju po julijanskom kalendaru, srećno Badnje veče, srećan Božić.

MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI !

 

24.12.2013.Svim prijateljima katoličke vjeroispovjesti upućujemo iskrene čestitke sa željom da Božić provedu u duhovnom miru, blagostanju i osobnoj sreći. Srećan Božić! Merry Christmas!

45. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj 2013